Μεσοθεραπείες ενυδάτωσης και αντιγήρανσης

Μεσοθεραπεία ενυδάτωσης και αντιγήρανσης

Η μεσοθεραπεία ενυδάτωσης και αντιγήρανσης είναι μια πρωτοποριακή, μη επεμβατική μέθοδος που στοχεύει στην εξάλειψη των ρυτίδων και των άλλων αισθητικών προβλημάτων της επιδερμίδας όπως η θαμπή όψη και η χαλάρωση. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα και θεαματικά καθώς ενεργοποιούνται οι ινοβλάστες και αυξάνεται η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.

Ποιους αφορά η μεσοθεραπεία ενυδάτωσης και αντιγήρανσης

Η μεσοθεραπεία ενυδάτωσης και αντιγήρανσης αφορά εξίσου άνδρες και γυναίκες από την ηλικία των 30 ετών και άνω. Ωστόσο η ηλικία έναρξης είναι σχετική γιατί οι ανάγκες του κάθε δέρματος είναι ξεχωριστές και εξαρτώνται από παράγοντες όπως ο τρόπος ζωής, η ποιότητα της επιδερμίδας, το είδος της εργασίας, η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία,το κάπνισμα κτλ.

Πως λειτουργεί η μεσοθεραπεία ενυδάτωσης και αντιγήρανσης

Η δράση της μεσοθεραπείας έγκειται στην ενεργοποίηση του οργανισμού μέσω των μικροτραυματισμών που προκαλούν τα πολλαπλά τσιμπήματα, ώστε να παράgει περισσότερο κολλαγόνο και ελαστίνη. Παράλληλα τα θρεπτικά συστατικά που εισάγονται δια του νυγμού στην επιδερμίδα  την ενυδατώνουν και τη θρέφουν Ετσι το δέρμα ανανεώνεται, γίνεται πιο υγιές, ενυδατώνεται βαθειά και γίνεται πιο σφριγηλό και νεανικό.

Πως πραγματοποιείται η μεσοθεραπεία ενυδάτωσης και αντιγήρανσης

Η μεσοθεραπεία πραγματοποιείται μέσω μιας απλής διαδικασίας. Ο γιατρός αρχικά εφαρμόζει αναισθητική αλοιφή πριλοκαϊνης ή λιδοκαϊνης στην υπό θεραπεία περιοχή και στη συνέχεια πραγματοποιεί πολλαπλές μικροενέσεις σε διάφορα σημεία. Με αυτόν τον τρόπο διοχετεύονται μικρές ποσότητες θρεπτικών συστατικών στο μεσόδερμα. Η ακριβής ποσότητα εξαρτάται από την έκταση του προβλήματος. Συνήθως πρόκειται για ένα κοκτέιλ θρεπτικών ουσιών όπως βιταμίνες, μέταλλα, αμινοξέα,υαλουρονικό οξύ, ένζυμα και διάφορες αντιοξειδωτικές ουσίες. Η διάρκεια της όλης διαδικασίας δεν υπερβαίνει τη μισή ώρα, συμπεριλαμβανομένου και του χρόνου αναμονής δράσης της αναισθητικής κρέμας.

Σε ποια σημεία εφαρμόζεται η μεσοθεραπεία ενυδάτωσης και αντιγήρανσης

Η μεσοθεραπεία εφαρμόζεται στην περιοχή του προσώπου, του λαιμού και του ντεκολτέ. Το γεγονός πως δεν εφαρμόζεται αποκλειστικά στο πρόσωπο όπως άλλες θεραπείες αντιγήρανσης αλλά μπορεί να εφαρμοστεί στα δύο κατεξοχήν “δύσκολα” σημεία του λαιμού και του ντεκολτέ είναι που την καθιστά ιδιαίτερα δημοφιλή.

Ποια είναι τα οφέλη από τη μεσοθεραπεία ενυδάτωσης και αντιγήρανσης

Τα κυριότερα οφέλη από τη μεσοθεραπεία ενυδάτωσης και αντιγήρανσης είναι :

  • Χαρίζει βαθειά ενυδάτωση στην επιδερμίδα
  • Συμβάλλει στην ανανέωση των κυττάρων του δέρματος
  • Λειαίνει τις ρυτίδες
  • Επιβραδύνει την εμφάνιση νέων ρυτίδων
  • Ενισχύει τις λειτουργίες του δέρματος
  • Εξαλείφει τις δυσχρωμίες
  • Βοηθά στη σύσφιξη του δέρματος
  • Μειώνει τους μαύρους κύκλους
  • Καταπολεμά τη φωτογήρανση
  • Αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης

Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα από τη μεσοθεραπεία ενυδάτωσης και αντιγήρανσης και πόσες συνεδρίες απαιτούνται

Τα αποτελέσματα από τη μεσοθεραπεία γίνονται αντιληπτά αμέσως μετά την εφαρμογή. Η διάρκειά τους εξαρτάται από την ποιότητα του δέρματος και από τους ρυθμούς γήρανσης του κάθε οργανισμού. Συνήθως απαιτούνται τρεις εφαρμογές, οι οποίες πραγματοποιούνται με μεσοδιάστημα τριών ή τεσσάρων εβδομάδων ώστε να επιτευχθούν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Ωστόσο αυτό δεν είναι απόλυτο και εξαρτάται από την ηλικία και τις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε δέρματος πχ για κάποιον που βρίσκεται στην ηλικία των 35 ετών ίσως αρκούν τρεις συνεδρίες ενώ για κάποιον που διανύει την πέμπτη δεκαετία της ζωής του να χρειάζονται έξι ή περισσότερες.

Πόσο επώδυνη είναι η μεσοθεραπεία ενυδάτωσης και αντιγήρανσης

Κατά την εφαρμογή της μεσοθεραπείας ενδέχεται ορισμένοι να αισθανθούν ένα ήπιο αίσθημα καψίματος στα σημεία όπου γίνεται η έγχυση. Για το λόγο αυτό γίνεται επάλειψη με ειδική αναισθητική κρέμα ούτως ώστε η θεραπεία να γίνεται ανεκτή χωρίς κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.

Υπάρχει κίνδυνος παρενεργειών από τη μεσοθεραπεία ενυδάτωσης και αντιγήρανσης

Στη μεσοθεραπεία πραγματοποιούνται επιφανειακές μικροενέσεις και οι ποσότητες των θρεπτικών συστατικών που εγχέονται στο μεσόδερμα είναι ασφαλείς για τον οργανισμό. Ο κίνδυνος να προκύψουν παρενέργειες είναι μηδαμινός. Το μόνο που παρουσιάζεται συνήθως μετά την εφαρμογή είναι ένα ήπιο οίδημα και μικρές εκχυμώσεις στα σημεία έγχυσης, τα οποία υποχωρούν έπειτα από λίγε ημέρες.

Σε ποιες περιπτώσεις αντενδείκνυται η μεσοθεραπεία ενυδάτωσης και αντιγήρανσης

Υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις όπου η μεσοθεραπεία δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Για παράδειγμα εάν κάποιος είναι αλλεργικός σε κάποιο από τα συστατικά, ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή με αντιπηκτικά ή πάσχει από κάποιο χρόνιο ή αυτοάνοσο νόσημα. Σε κάθε περίπτωση πριν την εφαρμογή γίνεται πλήρης καταγραφή του ιστορικού, έτσι εάν διαπιστωθεί πως η μεσοθεραπεία δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε εσάς τότε ο γιατρός θα σας συστήσει μία παρεμφερή θεραπεία που ενδείκνυται για την περίπτωσή σας.