Laser σύσφιξης

Το laser σύσφιξης προσώπου είναι ο πιο σύγχρονος τρόπος αντιμετώπισης των αισθητικών προβλημάτων των δέρματος, όπως είναι η χαλάρωση του περιγράμματος του προσώπου και οι ρυτίδες. Πρόκειται για μια εξαιρετικά απλή, σύντομη, μη επεμβατική διαδικασία, η οποία κατορθώνει αυτά που οι παραδοσιακές μέθοδοι όπως οι αντιρυτιδικές – συσφικτικές κρέμες ή τα peeling και τα serum αποτυγχάνουν. Το laser σύσφιξης είναι ο πιο ασφαλής και αποτελεσματικός τρόπος για να μπορέσουν να καταπολεμηθούν τα σημάδια της φθοράς του χρόνου.

Laser σύσφιξης (skin tightening) : με ποιον τρόπο λειτουργεί;

Το laser σύσφιξης θερμαίνει το μεσαίο στρώμα της επιδερμίδας, το χόριο, χωρίς να προκαλεί τραυματισμούς στο επιφανειακό στρώμα του δέρματος. Η ακτίνα του laser σύσφιξης στοχεύει απευθείας στους ινοβλάστες, οι οποίοι ευθύνονται για την παραγωγή του κολλαγόνου και της ελαστίνης. Η αύξηση της θερμοκρασίας αναγκάζει τους ινοβλάστες να αυξήσουν το ρυθμό της λειτουργία τους. Η βαθειά αυτή θερμική διέγερση έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνεται η κυκλοφορία του αίματος και να ενισχύεται η λεμφική κυκλοφορία. Παράλληλα το υποδόριο λίπος μειώνεται και η επιδερμίδα συσφίγγεται και ανακτά τη χαμένη της λάμψη.

Laser σύσφιξης (skin tightening) : σε ποιες περιοχές μπορεί να εφαρμοστεί;

Το laser σύσφιξης εφαρμόζεται στις ακόλουθες περιοχές :

 • στην περιοχή του προσώπου
 • στην περιοχή του λαιμού
 • στην περιοχή του ντεκολτέ
 • στην εξωτερική πλευρά των χεριών

Laser σύσφιξης (skin tightening) : ποιοι θεωρούνται οι ιδανικοί υποψήφιοι;

Το laser σύσφιξης μπορεί να εφαρμοστεί σε ανθρώπους όλων των ηλικιών ανεξάρτητα από τον τύπο του δέρματός τους. Ιδανικοί υποψήφιοι θεωρούνται όσοι βρίσκονται σε ώριμη ηλικία και επιθυμούν να ανακτήσουν τη χαμένη λάμψη και σφριγηλότητα του δέρματος αλλά και όσοι βρίσκονται σε νεανική ηλικία και επιθυμούν μια θεραπεία πρόληψης και ανανέωσης.

Laser σύσφιξης (skin tightening) : σε ποιες περιπτώσεις ενδείκνυται;

Το laser σύσφιξης αποτελεί την ιδανική επιλογή για :

 • τη χαλάρωση του περιγράμματος του προσώπου
 • τις ρυτίδες γύρω από την περιοχή των ματιών
 • τις ρυτίδες στην περιοχή του μετώπου και το μεσόφρυου
 • τις ρυτίδες του άνω χείλους
 • την απώλεια όγκου των ζυγωματικών
 • τη διόρθωση του διπλοσάγονου
 • τη χαλάρωση στην περιοχή του λαιμού και του ντεκολτέ

Laser σύσφιξης (skin tightening) : είναι επώδυνη η διαδικασία;

Η διαδικασία εφαρμογής του laser σύσφιξης είναι μια ευχάριστη εμπειρία κατά την οποία το άτομο δεν αισθάνεται τον παραμικρό πόνο. Πριν τη θεραπεία εφαρμόζεται δροσιστικό τζελ στην περιοχή όπου εντοπίζεται το πρόβλημα και στη συνέχεια αναλόγως τον φωτότυπο του δέρματος, το βαθμό του προβλήματος και την έκταση που αυτό καταλαμβάνει ρυθμίζεται η ένταση του laser σύσφιξης. Το μόνο που ενδεχομένως να αισθανθεί το άτομο κατά την εφαρμογή είναι μια ήπιας έντασης αίσθηση θερμότητας.

Πόσο ασφαλές είναι;

Το laser σύσφιξης μόνο οφέλη έχει να επιδείξει. Είναι πιστοποιημένο από εξειδικευμένους αρμόδιους φορείς σε ολόκληρο τον κόσμο. Δρα επιλεκτικά διεισδύοντας στα εσωτερικά στρώματα του δέρματος, θεραπεύοντάς τα, χωρίς να τραυματίζει τους παρακείμενους ιστούς, τα αγγεία και την επιδερμίδα. Η δράση του υπέρυθρου παλμικού φωτός που χρησιμοποιεί χαρακτηρίζεται από μέγιστη ασφάλεια και αποτελεσματικότητα.

Πόσες συνεδρίες απαιτούνται;

Ο αριθμός των συνεδριών που θα χρειαστούν προκειμένου να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα εξαρτάται από τον τύπο του δέρματος, την περιοχή εφαρμογής και την ένταση του προβλήματος. Συνήθως απαιτούνται τέσσερεις έως έξι συνεδρίες με μεσοδιάστημα μίας εβδομάδας.

Πότε γίνονται ορατά τα αποτελέσματα;

Τα αποτελέσματα από τη θεραπεία με laser σύσφιξης αρχίζουν να γίνονται ορατά αμέσως. Μετά το πέρας της πρώτης συνεδρίας η όψη του δέρματος γίνεται πιο σφριγηλή και υγιής.  Όταν ολοκληρωθεί ο κύκλος των συνεδριών τα αποτελέσματα είναι πραγματικά θεαματικά και παραμένουν αναλλοίωτα για μεγάλο διάστημα, το οποίο κυμαίνεται από 18 έως 24 μήνες.

Πλεονεκτήματα

Τα κυριότερα πλεονεκτήματα του laser σύσφιξης είναι τα εξής :

 • Είναι μη επεμβατική μέθοδος
 • Δεν απαιτείται τοπική αναισθησία
 • Δεν υπάρχει αίσθηση πόνου κατά τη διάρκεια της εφαρμογής ή μετά από αυτήν
 • Δεν απαιτείται χρόνος αποθεραπείας
 • Η επιστροφή στις συνήθεις δραστηριότητες γίνεται άμεσα
 • Τα αποτελέσματα γίνονται ορατά από την πρώτη εφαρμογή
 • Η διάρκεια των αποτελεσμάτων είναι μεγάλη

Ποιο είναι το κόστος;

Το κόστος για τη θεραπεία με το laser σύσφιξης εξαρτάται από τις ιδιαίτερες ανάγκες της επιδερμίδας , την ηλικία, τον τύπο του δέρματος και τη σοβαρότητα του προβλήματος. Μετά την πρώτη επίσκεψη και αφού εκτιμηθούν οι παραπάνω παράμετροι θα υπολογιστεί το ακριβές κόστος των συνεδριών που όμως σε καμία περίπτωση δεν είναι απαγορευτικό.