Laser αποτρίχωσης Alexandrite

Το laser αποτρίχωσης Alexandrite είναι μία από τις δημοφιλέστερες μεθόδους για να απαλλαγείτε οριστικά από την ανεπιθύμητη τριχοφυϊα. Οι παραδοσιακές τεχνικές όπως το κερί, οι αποτριχωτικές κρέμες ή το ξύρισμα προσφέρουν προσωρινά αποτελέσματα ενώ παράλληλα συνοδεύονται από ερεθισμούς, φλεγμονές και θυλακίτιδα. Το laser αποτρίχωσης Alexandrite νέας γενιάς ήρθε για να δώσει τη λύση στο πρόβλημα.

Laser αποτρίχωσης Alexandrite : πως λειτουργεί

Το laser αποτρίχωσης Alexandrite εκπέμπει μια αόρατη δέσμη φωτός (755nm) η οποία έχει ως στόχο τη μελανίνη που υπάρχει στο θύλακο (ρίζα) της τρίχας. Η μελανίνη απορροφά την ενέργεια του φωτός με αποτέλεσμα να προκαλείται νέκρωση της ρίζας χωρίς όμως να επηρεάζονται οι γύρω ιστοί, δηλαδή τα αγγεία, το δέρμα και τα νεύρα.

Laser αποτρίχωσης Alexandrite : σε ποιους απευθύνεται

Το laser αποτρίχωσης απευθύνεται εξίσου σε άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ζωής τους. Μπορεί να εφαρμοστεί τόσο σε ανοιχτόχρωμες όσο και σε σκουρόχρωμες επιδερμίδες. Αν και ο ιδανικός τύπος για το laser αποτρίχωσης Alexandrite είναι η ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα με σκούρες τρίχες ωστόσο είναι εξίσου αποτελεσματικό και σε πολύ σκούρα δέρματα.

Laser αποτρίχωσης Alexandrite : σε ποιες περιπτώσεις αντενδείκνυται

Το laser αποτρίχωσης αντενδείκνυται για :

 • όσους λαμβάνουν χρόνια αγωγή με κορτιζόνη
 • όσους λαμβάνουν συστηματική αγωγή με ισοτρετινοϊνη
 • όσους πάσχουν από ερυθηματώδη λύκο
 • όσους λαμβάνουν αντιπηκτικά
 • όσους έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε solarium

 • τις γυναίκες που βρίσκονται σε περίοδο εγκυμοσύνης ή γαλουχίας

Laser αποτρίχωσης Alexandrite : σε ποιες περιοχές μπορεί να εφαρμοστεί

Το laser αποτρίχωσης μπορεί να εφαρμοστεί σε ολόκληρο το σώμα και συγκεκριμένα :

 • στο πρόσωπο ή σε μεμονωμένα προβληματικά σημεία του προσώπου όπως το άνω χείλος, οι παρειές και τα φρύδια
 • σε ολόκληρο το σώμα ή μόνο στα χέρια, τα πόδια, τις μασχάλες, την κοιλιά, την πλάτη, τη μέση και το στέρνο

Ποια είναι η διαδικασία που ακολουθείται κατά τη συνεδρία;

Πριν την έναρξη της συνεδρίας, ο δερματολόγος λαμβάνει το πλήρες ιατρικό ιστορικό, αξιολογεί τον φωτότυπο της επιδερμίδας καθώς επίσης τη διάμετρο και την απόχρωση της τρίχας. Στη συνέχεια σχεδιάζει με μολύβι λευκού χρώματος τα σημεία όπου υπάρχουν σπίλοι (ελιές) και τα όρια των υπό θεραπεία περιοχών. Τόσο το άτομο που κάνει τη θεραπεία όσο και ο χειριστής του laser αποτρίχωσης Alexandrite φορούν ειδικά γυαλιά, τα οποία προφυλάσσουν τα μάτια από το φως. Σε κάθε συνεδρία χρησιμοποιούνται αποστειρωμένοι αποστάτες των οποίων το μέγεθος ποικίλει ανάλογα με τη διάμετρο και το χρώμα των τριχών.

Πόσες συνεδρίες απαιτούνται;

Ο αριθμός των συνεδριών που θα χρειαστεί να πραγματοποιηθούν με το laser αποτρίχωσης Alexandrite εξαρτάται από τον φωτότυπο της επιδερμίδας,την περιοχή, τη διάμετρο, το χρώμα και την πυκνότητα της τρίχας.

Συνήθως πέντε συνεδρίες είναι αρκετές για το σώμα και οχτώ για την περιοχή του προσώπου. Οι συνεδρίες πραγματοποιούνται με μεσοδιάστημα 30- 45 ημερών έτσι ώστε η τρίχα να βρίσκεται σε αναγενή φάση.

Η ζωή της τρίχας διακρίνεται σε τρεις φάσεις την αναγενή, την καταγενή και την τελογενή. Για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα πρέπει η θεραπεία να γίνεται όταν η τρίχα βρίσκεται σε αναγενή φάση.

Είναι επώδυνη η διαδικασία;

Το laser αποτρίχωσης είναι εξοπλισμένο με ένα πολύ ισχυρό μηχανισμό ψύξης ο οποίος ψύχει την επιδερμίδα με αποτέλεσμα να ελαχιστοποιείται το αίσθημα καύσου αυτής. Η διαδικασία είναι ευχάριστη, σύντομη και  ανώδυνη.

Αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα του laser αποτρίχωσης Alexandrite είναι πραγματικά εντυπωσιακά. Από την πρώτη εφαρμογή η διαφορά αρχίζει να γίνεται ορατή. Μετά τη δεύτερη συνεδρία η ανεπιθύμητη τριχοφυϊα μειώνεται περίπου 35% ενώ μετά το τέλος του κύκλου συνεδριών το ποσοστό αυτό φθάνει στο 90%. Τα αποτελέσματα που προσφέρει το συγκεκριμένο laser χαρακτηρίζονται από πολύ μεγάλη διάρκεια και στο 85% των περιπτώσεων είναι μόνιμα.

Απαραίτητες προφυλάξεις πριν και μετά την εφαρμογή

Πριν προχωρήσετε σε θεραπεία με laser αποτρίχωσης Alexandrite είναι πολύ σημαντικό να :

 • μην έχετε πραγματοποιήσει αποτρίχωση με κερί ή κρέμες για δύο εβδομάδες
 • μην έχετε εκτεθεί πρόσφατα σε ηλιακή ακτινοβολία
 • μην έχετε κάνει solarium
 • να έχετε εφαρμόζει αντηλιακό στις υπό θεραπεία περιοχές

Μετά τη θεραπεία θα πρέπει να εφαρμόζετε την ειδική καταπραϋντική κρέμα που θα σας συστήσει ο δερματολόγος όπως επίσης και να αποφύγετε την έκθεση σε φυσική ή τεχνητή ακτινοβολία (solarium) για τουλάχιστον μία εβδομάδα.