Φωτοθεραπεία με led

Φωτοθεραπεία με Led

Η φωτοθεραπεία με Led είναι μία καινοτόμος , μη επεμβατική τεχνική που, όπως μαρτυρά το όνομά της βασίζεται στις ευεργετικές ιδιότητες του φωτός ρυθμίζοντας τις κυτταρικές λειτουργίες. Πρόκειται για μια επαναστατική θεραπεία με αντιμικροβιακές, επουλωτικές, αντιγηραντικές και αναγεννητικές ιδιότητες.

Τι είναι η φωτοθεραπεία με Led

Η φωτοθεραπεία με Led είναι μία από τις πιο σύγχρονες μεθόδους αντιμετώπισης των δερματικών βλαβών. Μετά από πολύχρονες επιστημονικές έρευνες, οι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα πως ενώ η υπεριώδης ακτινοβολία είναι καταστροφική για το δέρμα εάν εφαρμοστεί ελεγχόμενα, σε χαμηλά επίπεδα έχει εξαιρετικά ευεργετική δράση. Η φωτοθεραπεία με Led μέσω μιας ειδικής συσκευής, η οποία εκπέμπει υπέρυθρο φως κόκκινο, μπλε ή ιώδες διεγείρει τους ινοβλάστες αυξάνοντας την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, διεγείρει τον μεταβολισμό των κυττάρων και ασκεί αντιφλεγμονώδη δράση.

Φωτοθεραπεία με Led : τρόπος δράσης

Κατά τη φωτοθεραπεία με Led εκπέμπεται φως χαμηλής ισχύος, το οποίο ενεργοποιεί τους φωτοϋποδοχείς των κυττάρων, αυξάνοντας τη ζωτικότητά τους. Το φως στοχεύει απευθείας τα μιτοχόνδρια, τα οποία ευθύνονται για την ενέργεια των κυττάρων. Έτσι πραγματοποιείται μια διαδικασία παρόμοια με εκείνη της φωτοσύνθεσης. Όπως τα φυτά χρησιμοποιούν την ηλιακή ακτινοβολία μέσω της χλωροφύλλης μετατρέποντάς την σε ωφέλιμες ενεργειακές ενώσεις έτσι και τα μιτοχόνδρια χρησιμοποιούν το υπέρυθρο φως μέσω της οξειδωτικής φωσφορολίωσης για να το μετατρέψουν σε ενέργεια ωφέλιμη για τις κυτταρικές λειτουργίες.

Φωτοθεραπείς με Led : τα χρώματα και ο τρόπος δράσης τους

Στη φωτοθεραπεία με Led χρησιμοποιούνται τρία βασικά χρώματα το κόκκινο, το μπλε και το ιώδες που είναι ο συνδυασμός των δύο προηγούμενων.

  • Το κόκκινο φως είναι γνωστό για τις αντιφλεγμονώδεις και αναγεννητικές ιδιότητές του. Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες μειώνει τις φλεγμονές, την ερυθρότητα και τους ερεθισμούς ενώ παράλληλα ενεργοποιεί τους ινοβλάστες αυξάνοντας την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης ,βελτιώνει την υφή του δέρματος και απομακρύνει τη θαμπή, κουρασμένη όψη.
  • Το μπλε φως είναι ιδανικό για τα ακνεϊκά δέρματα καθώς έχει την ιδιότητα να εξαλείφει το βακτήριο που ευθύνεται για την ακμή (p. acnes). Η εφαρμογή του ρυθμίζει την παραγωγή του σμήγματος, απαλύνει τις δυσχρωμίες, βελτιώνει αισθητά τους διευρυμένους πόρους και χαρίζει στην επιδερμίδα λάμψη και ομαλή υφή.
  • Το ιώδες φως είναι ο συνδυασμός του μπλε και του κόκκινου φωτός. Ενδείκνυται τόσο για την καταπολέμηση των ουλών και των σημαδιών της ακμής καθώς έχει επουλωτικές ιδιότητες όσο και για τη μείωση των ρυτίδων καθώς προκαλεί αύξηση στην παραγωγή του κολλαγόνου και συμβάλει στην ενίσχυση των ιστών.

Φωτοθεραπεία με : ποια είναι τα αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα από τη φωτοθεραπεία με Led είναι τα εξής :

  • Βελτιώνει αισθητά τον τόνο και την υφή της επιδερμίδας
  • Ενεργοποιεί τις κυτταρικές λειτουργίες
  • Ενυδατώνει βαθειά την επιδερμίδας
  • Μειώνει την ερυθρότητα
  • Εξαλείφει τις ουλές
  • Αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης
  • Μειώνει τα σημάδια της φωτογήρανσης
  • Λειαίνει τις ρυτίδες
  • Βελτιώνειι τις καφέ κηλίδες
  • Ελαχιστοποιεί τους διευρυμένους πόρους

Φωτοθεραπεία με Led : πότε γίνονται ορατά τα αποτελέσματα

Το κάθε δέρμα είναι διαφορετικό όπως διαφορετικές είναι και οι ανάγκες του κάθε ανθρώπου. Σε γενικές γραμμές η πλειοψηφία όσων πραγματοποιούν φωτοθεραπεία με Led αρχίζει να βλέπει αποτελέσματα μετά την πάροδο τριών περίπου εβδομάδων. Τα αποτελέσματα σε γενικές γραμμές οριστικοποιούνται μετά από δύο με τρεις μήνες ανάλογα με την έκταση του προβλήματος που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Αξίζει να σημειωθεί πως ο χρόνος εμφάνισης των αποτελεσμάτων επηρεάζεται και από εξωτερικούς παράγοντες όπως είναι το κάπνισμα, η κατανάλωση αλκοόλ, οι διατροφικές συνήθειες κτλ.

Φωτοθεραπεία με Led : για ποιους ενδείκνυται

Η φωτοθεραπεία με Led είναι 100% ασφαλής και ενδείκνυται για όλους τους τύπους δέρματος. Μπορούν να την πραγματοποιήσουν άνδρες και γυναίκες, οι οποίοι θέλουν να απαλλαχθούν από σημάδια της ακμής, της φωτογήρανσης αλλά της φυσικής φθοράς του οργανισμού χωρίς κανέναν ηλικιακό περιορισμό.

Σε ποιες περιπτώσεις δεν εφαρμόζεται η φωτοθεραπεία με Led

Η φωτοθεραπεία με Led δεν εφαρμόζεται :

  • Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης
  • Σε όσους ακολουθούν αγωγή με κορτιζόνη ή στεροειδή
  • Σε όσους έχουν γνωστή φωτοευαισθησία
  • Σε όσους πάσχουν από επιληψία
  • Σε όσους λαμβάνουν τετρακυκλίνη

Φωτοθεραπεία με Led : πόσες συνεδρίες απαιτούνται

Ο αριθμός των συνεδριών που θα πραγματοποιηθούν εξαρτάται από το βαθμό του προβλήματος και από την ηλικία που ενδιαφερόμενου. Συνήθως συστήνεται ένα πρόγραμμα πέντε έως δέκα συνεδριών.

Φωτοθεραπεία με Led : κάθε πότε πραγματοποιείται και πόσο διαρκεί

Η φωτοθεραπεία με Led πραγματοποιείται μία με δύο φορές την εβδομάδα και η διάρκειά της κυμαίνεται από 15 έως 45 λεπτά ανάλογα με το είδος του προβλήματος και το χρώμα του φωτός που θα εφαρμοστεί.

Φωτοθεραπεία με led : υπάρχει κίνδυνος παρενεργειών

Η φωτοθεραπεία με Led είναι εντελώς ανώδυνη, δεν τραυματίζει το δέρμα και δεν προκαλεί ερεθισμούς. Δεν απαιτείται χρόνος αποθεραπείας και αμέσως μετά την εφαρμογή δεν υπάρχει κανενός είδους περιορισμός, σε αντίθεση με άλλες μη επεμβατικές μεθόδους που απαιτούν παραμονή στο σπίτι και αυξημένη φροντίδα.