Ριζική αποτρίχωση με βελόνα για άσπρες τρίχες

HAI-REMOVAL-PROCEDURE

Η ριζική αποτρίχωση με βελόνα για άσπρες τρίχες είναι μία διαχρονική, ασφαλής και αξιόπιστη μέθοδος για την καταπολέμηση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας. Αποτελεί την ιδανική λύση για την οριστική απαλλαγή από τις άσπρες ή ξανθές τρίχες, στις οποίες λόγω έλλειψης μελανίνης τα σύγχρονα laser αποτρίχωσης είναι αναποτελεσματικά.

Ριζική αποτρίχωση με βελόνα για άσπρες τρίχες : για ποιες περιοχές ενδείκνυται

Η ριζική αποτρίχωση με βελόνα ενδείκνυται κυρίως για μικρές περιοχές, όπως το πρόσωπο, η κοιλιά και το στήθος και συγκεκριμένα :

  • το πηγούνι,
  • οι παρειές,
  • το άνω χείλος
  • η περιοχή γύρω από τη θηλή
  • η γραμμή πάνω από την περιοχή της κοιλιάς.

Ριζική αποτρίχωση με βελόνα για άσπρες τρίχες : αναλυτικά η διαδικασία

Στη ριζική αποτρίχωση με βελόνα οι τρίχες πρέπει να χτυπηθούν μία μία, σε συγκεκριμένο βάθος, ώστε να μην δημιουργηθούν σημάδια, γι αυτό πρέπει πάντα να πραγματοποιείται από έμπειρο αισθητικό υπό την επίβλεψη εξειδικευμένου δερματολόγου. Η διαδικασία είναι σχετικά απλή. Η αισθητικός με τη βοήθεια μιας εξαιρετικά λεπτής βελόνας ίσης με το πάχος της τρίχας, εισέρχεται προσεκτικά στη ρίζα. Μόλις η βελόνα φθάσει στο θύλακα της τρίχας, διοχετεύεται μια ελεγχόμενη ποσότητα ηλεκτρικού ρεύματος η οποία καταστρέφει ολοσχερώς τη ρίζα. Έπειτα η τρίχα απομακρύνεται με ένα ειδικό εργαλείο  ή με το χέρι. Η όλη διαδικασία απαιτεί χρόνο γι αυτό είθισται να χρησιμοποιείται μόνο σε μικρές ορμονοεξαρτώμενες περιοχές του προσώπου ή του σώματος όπου ο αριθμός των τριχών είναι περιορισμένος.

Είναι επώδυνη;

Η ριζική αποτρίχωση με βελόνα για άσπρες τρίχες είναι σχετικά ανώδυνη, για να ελαχιστοποιηθεί ο πόνος, πριν την έναρξη της διαδικασίας τοποθετείται ειδική αναισθητική κρέμα στις υπό θεραπεία περιοχές. Το μόνο που ενδέχεται να αισθανθεί το άτομο είναι μια ήπια ενόχληση που όμως γίνεται εύκολα ανεκτή.

Υπάρχουν παρενέργειες;

Μετά τη ριζική αποτρίχωση με βελόνα είναι απολύτως φυσιολογικό να δημιουργηθεί ένας μικρός ερεθισμός και μια ήπια ερυθρότητα στα σημεία που εισήλθε η βελόνα. Αυτό δεν χρειάζεται όμως να σας ανησυχεί γιατί μόλις εφαρμόσετε τις κατάλληλες κρέμες, που θα σας συστήσει ο δερματολόγος , θα υποχωρήσει αμέσως. Σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις υπάρχει πιθανότητα να προκληθεί περιορισμένης έκτασης θυλακίτιδα που όμως είναι παροδικού χαρακτήρα και το δέρμα επανέρχεται στη φυσιολογική του κατάσταση μετά από περίπου μία εβδομάδα.

Γιατί να την επιλέξετε;

Οι λόγοι για να επιλέξετε την ριζική αποτρίχωση με βελόνα είναι οι ακόλουθοι :

  • Είναι απολύτως ασφαλής μέθοδος
  • Δεν προκαλεί παρενέργειες
  • Δεν χρειάζεται χρόνος αποθεραπείας
  • Είναι η μοναδική επιλογή για τις άσπρες ή ξανθές τρίχες
  • Απαλλάσσεστε οριστικά από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα