ΕΝΕΣΙΜΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ

Μεσοθεραπεία σώματος για κυτταρίτιδα και χαλάρωση

Η μεσοθεραπεία σώματος για κυτταρίτιδα και χαλάρωση αποτελεί την ιδανική επιλογή για να απαλλαγείτε από την αντιαισθητική όψη φλοιού πορτοκαλιού και να αποκτήσετε ξανά σφριγηλό δέρμα χωρίς χαλάρωση. Όλες οι γυναίκες ανεξάρτητα από το βάρος τους ταλαιπωρούνται από το συγκεκριμένο πρόβλημα ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες . Εάν έχετε απογοητευτεί από τις πολλά υποσχόμενες κρέμες που κυκλοφορούν στην αγορά ή έχετε κουραστεί από τις αυστηρές δίαιτες και τα εντατικά προγράμματα γυμναστικής η μεσοθεραπεία σας δίνει τη λύση. Αρκούν μόνο λίγες συνεδρίες για να ανακτήσετε τη χαμένη σας αυτοπεποίθηση και να αισθανθείτε ξανά όμορφες και επιθυμητές.

Μεσοθεραπεία σώματος για κυτταρίτιδα και χαλάρωση : τι είναι

Η μεσοθεραπεία σώματος για κυτταρίτιδα και χαλάρωση είναι μία δημοφιλής ιατρική μέθοδος, κατά την οποία εγχέονται στο μεσαίο στρώμα του δέρματος διάφορες ουσίες που μετά από πολυάριθμες επιστημονικές έρευνες έχει αποδειχθεί πως βοηθούν στη βελτίωση της κυτταρίτιδας και στη σύσφιξη του δέρματος. Η μεσοθεραπεία πραγματοποιείται μέσω πολλαπλών μικροενέσεων με ειδικά σχεδιασμένες σύριγγες με εξαιρετικά λεπτές βελόνες.

Μεσοθεραπεία σώματος για κυτταρίτιδα και χαλάρωση : τι ουσίες χρησιμοποιούνται

Οι ουσίες που χρησιμοποιούνται στη μεσοθεραπεία σώματος για κυτταρίτιδα και χαλάρωση είναι πάρα πολλές. Ανάλογα με τη σοβαρότητα του προβλήματος ο γιατρός θα αποφασίσει το κατάλληλο θεραπευτικό πρωτόκολλο που ενδείκνυται για τη δική σας περίπτωση. Οι ουσίες που επιλέγονται συχνότερα είναι οι ακόλουθες :

  • Η καφεϊνη
  • Το εκχύλισμα αγγινάρας
  • Η L- καρνιτίνη
  • Το οργανικό πυρίτιο
  • Η φωσφατιδυλοχολίνη
  • Το υαλουρονικό οξύ
  • Κοκτέιλ βιταμινών
  • Ιχνοστοιχεία

Μεσοθεραπεία σώματος για κυτταρίτιδα και χαλάρωση : σε ποιες περιοχές εφαρμόζεται

Η μεσοθεραπεία σώματος μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιοδήποτε περιοχή που παρουσιάζει κυτταρίτιδα ή χαλάρωση. Τα συνήθη σημεία που εφαρμόζεται είναι :

  • Η περιοχή της κοιλιάς
  • Η εσωτερική και εξωτερική πλευρά των μηρών
  • Οι γλουτοί
  • Η εσωτερική πλευρά των βραχιόνων
  • Οι γάμπες
  • Η εσωτερική πλευρά των γονάτων

Μεσοθεραπεία σώματος για κυτταρίτιδα και χαλάρωση : πόσες συνεδρίες απαιτούνται

Ο αριθμός των συνεδριών που θα χρειαστεί διαφέρει από περίπτωση σε περίπτωση. Εξαρτάται από το πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημα, σε πόσες και ποιες περιοχές εντοπίζεται και τι έκταση καταλαμβάνει. Ο συνήθης αριθμός των συνεδριών που απαιτούνται για τη μεσοθεραπεία κυτταρίτιδας είναι από 4 έως 6 με μεσοδιάστημα 10 ημερών ενώ για τη χαλάρωση από 8 έως 12 με μεσοδιάστημα μίας εβδομάδας.

Μεσοθεραπεία σώματος για κυτταρίτιδα και χαλάρωση : πότε γίνονται ορατά τα αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα από τη μεσοθεραπεία σώματος για κυτταρίτιδα και χαλάρωση αρχίζουν να γίνονται αντιληπτά μετά το πέρας της 2ης συνεδρίας και οριστικοποιούνται μετά την ολοκλήρωση του κύκλου συνεδριών που σας έχει προτείνει ο δερματολόγος. Για την καλύτερη διατήρηση τους συνήθως είναι ωφέλιμη μία επαναληπτική εφαρμογή ανά τρίμηνο.

Μεσοθεραπεία σώματος για κυτταρίτιδα και χαλάρωση : είναι επώδυνη η διαδικασία

Η διαδικασία είναι σχεδόν ανώδυνη. Η σύσταση των υλικών δεν προκαλεί πόνο, η μοναδική ενόχληση που ενδέχεται να αισθανθείτε είναι από την εισχώρηση της βελόνας, η οποία όμως με την εφαρμογή πάγου ή ειδικής αναισθητικής κρέμας είναι σχεδόν ανεπαίσθητη.

Μεσοθεραπεία σώματος για κυτταρίτιδα και χαλάρωση : υπάρχει κίνδυνος παρενεργειών;

Η μεσοθεραπεία σώματος για κυτταρίτιδα και χαλάρωση δεν εγκυμονεί κανέναν απολύτως κίνδυνο παρενεργειών. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι ελεγμένα και πιστοποιημένα από τον ΕΟΦ. Η ευεργετική δράση τους έχει αποδειχθεί μέσα από πληθώρα επιστημονικών μελετών. Οι μοναδικές ανεπιθύμητες συνέπειες ήσσονος σημασίας είναι οίδημα, ερυθρότητα και εμφάνιση εκχυμώσεων στα σημεία έγχυσης, οι οποίες όμως υποχωρούν μετά από λίγες ημέρες αφήνοντας το δέρμα σας λείο και σφριγηλό.